Így tegyél logót bármilyen fotóra Canva segítségével

logó elhelyezése fotókon

A közösségi oldalakra, internetre feltöltött saját képeinket érdemes logózva használni, ennek a megoldásában szeretnék segíteni ezzel a cikkel. Nagyon népszerű, ingyenesen is sok jó funkcióval használható grafikus célokra a Canva alkalmazás. Ennek a segítségével fogom most megmutatni, hogy teheted rá a saját logódat könnyen, gyorsan, egyszerűen bármilyen fotóra.

Regisztráció után lépj be, nyisd meg az alkalmazást.

Szükség lesz egy bármilyen fotóra, amit logózni szeretnél, illetve egy logó fájlra is, lehetőleg .png kiterjesztéssel, mert annak nincs háttere. (Arról majd egy másik bejegyzésben írok, hogy mi a különbség a különböző képfájl típusok között.) Első lépésként válaszd ki, hogy milyen célra szeretnéd a logózott képet használni, én itt a példában egy instagram bejegyzéshez választottam ki a szögletes formát.

Válaszd ki a baloldali „Feltöltések” menüpontban a korábban feltöltött képek közül azt, amelyiket logózni szeretnéd, illetve, ha még nem töltötted fel, akkor megteheted a szép nagy lila „fájlok feltöltése” gombbal. Ha megvan a kép, akkor a bal oldalon látod is, egy kattintással pedig át is kerül a vászonra. Itt ha esetleg nem elég nagy, akkor a sarkán megjelenő karikák húzásával megfelelő méretre igazíthatod a képet.

A következő lépésben elhelyezzük a logót. Ehhez nem kell mást tenned, mint a már leírt módon feltölteni majd a baloldalon egy kattintással kiválasztani és ráhelyezni a képre.

A logót ugyanúgy a kis karikákkal tudod méretezni, ha azoknál fogva húzod, nem fog eltorzulni. A kurzort a logó fölé húzva pedig meg tudod „fogni” és a helyzetén is változtathatsz.

Már csak a mentés és letöltés van hátra. Ha elégedett vagy az eredménnyel, akkor az ablak tetején, ahol most még a „cím nélküli terv” felirat szerepel, adhatsz nevet.

Majd a megosztás gombra nyomva a menüből a letöltés opciót választva le is töltheted a képet.